Home

“Alle kinderen in NL kennis laten maken met het Samoerai Programma, dat is onze grote wens”. – Het Samoerai Team Nederland

Welkom bij het Samoerai programma

Het Samoerai-programma is een eenvoudig te leren en zeer effectief trainingsprogramma voor kinderen en volwassenen. Het verbetert de gezondheid, de leeftijdsgebonden ontwikkeling, zelfzorg, veerkracht en zelfeffectiviteit met behulp van aanraking, beweging en training van gewaarwording.

Hoe werkt het?

Dit trainingsprogramma is speciaal ontworpen om het meridiaansysteem zoals bekend in acupunctuur te activeren en andere belangrijke sensorische systemen te stimuleren die van vitaal belang zijn. Het is een praktische methode die een duidelijke bijdrage kan leveren aan zowel het versterken van connectie tussen de kinderen in de klas en het verbeteren van de sociale vaardigheden met respect voor elkaars eigenheid. Het programma kan worden geleerd in groepsverband en daarna ook individueel uit te voeren. Het trainingsprogramma van Samoerai is duidelijk gestructureerd en gemakkelijk te leren. Kinderen, leerlingen en volwassenen van alle leeftijden kunnen de beweging en de aanrakingsvolgorde al zelf uitvoeren na slechts drie trainingssessies.

Voor wie?

Het trainingsprogramma kan worden gebruikt voor een breed scala van leeftijdsgroepen en in verschillende omgevingen, variërend van kleuterscholen, naschoolse opvang tot en met basisscholen. De oefeningen zijn divers en afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van het Samoerai-programma, Karin Kalbantner-Wernicke (kinderfysiotherapeut en Shiatsu-onderwijstherapeut) en Thomas Wernicke (huisarts) uit Duitsland, lanceerden het programma al jaren geleden. Het programma wordt al in verschillende landen intensief gebruikt op scholen.

Internationaal

Kinderen in Duitsland, Oostenrijk, USA, Engeland, Australië, Frankrijk, Hongarije werken al met het programma en nu kunnen de kinderen in Nederland ook aan de slag met het Samoerai programma. In Nederland zijn al 30 Shiatsutherapeuten opgeleid als Samoeraitrainers.

Meer weten?

Bezoek de Duitse website en de internationale Facebook-pagina. De Nederlandse vertaling van deze Duitse website is in ontwikkeling en zal binnenkort online zijn.
Het Nederlandse werkboek Samoerai Shiatsu; Fit voor School met Shiatsu (ISBN 978-3-943324-74-7) en de oefenkaarten (ISBN 978-3-943324-71-6) zijn verkrijgbaar via: www.kiener-press.com.

Interesse?

Heb je vragen of interesse in het Samoerai programma op jouw school? Neem gerust contact met ons op via info@samurai-shiatsu.nl

In Nederland heeft het Samoerai Programma ook een Facebook-pagina.

Agenda

12 & 13 oktober vind de training Samoerai Programma fit op school voor shiatsutherapeuten & studenten plaats in Amsterdam